11 Eylül saldırılarının yeni görüntüleri ortaya çıktı

11 Eylül 2001'de ABD'de Dünya Ticaret Merkezi'ne yönelik saldırının daha önce yayınlanmamış görüntüleri ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 11 Eylül 2001 tarihinde gerçekleştirilen saldırılar dünya tarihini seyrini değiştirmişti.

ABD saldırının ardından Afganistan'ı birkaç yıl sonra ise Irak'ı işgal etmiş ve dış politikasını "önleyici savaş doktrini" olarak da bilinen "Yeni Amerikan Milli Güvenlik Stratejisi"ne göre belirlemiştir.

Bu strateji aynı zamanda dönemin ABD Başkanı George W. Bush'a ithafen "Bush Doktrini" olarak da bilinmektedir. Buna göre ABD tüm dünyayı bir "savaş alanı" olarak görmeye başlamış ve kendisine tehidt olarak gördüğü ülkelere doğrudan veya dolaylı şekilde askeri müdahalelere başlamıştı.

ABD politikalarında söz konusu değişikliklere neden olan 11 Eylül 2001 saldırılarının daha önce yayınlanmamış görüntüleri sosyal medya ağlarında dolaşıma sokuldu.

Amatör olarak çekildiği anlaşılan görüntülerde New York'taki "İkiz Kuleler" olarak da bilinen Dünya Ticaret Merkezi'ne ikinci uçağın çarpması sonrası görüntüler yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri