ABD Dışişleri Bakanı Blinken Mısır'da

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze ateşkesini görüşmek üzere Mısır'a gitti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze ateşkes görüşmeleri kapsamında bugün Mısır'a gitti.

Pazartesi günü Kudüs'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen Blinken, Mısır ziyaretinin ardından Katar'a gidecek.

Mısır ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile yazlık sarayında görüşecek olan Blinken bu amaçla Mısır'ın El Alameyn kentine gitti.

Blinken, Mısır ve Katar ziyaretlerinin amacının, "Hamas'ın müzakereler konusundaki tepkisini ölçmek" olduğunu belirtmişti. Blinken Pazartesi günü Tel Aviv'de yaptığı açıklamada, "Sanırım bölge genelinde bu işin bir an önce bitirilmesi gerektiğine dair gerçek bir aciliyet duygusu var. ABD bu işin bir an önce bitirilmesi konusunda son derece kararlıdır." demişti.

Blinken Pazartesi günü yaptığı açıklamada ateşkes önerisinin "son şans" olabileceğini belirtmişti.

Diplomatik kaynaklar İsrail'in son görüşmelerde, Mısır-Gazze sınırının kontrolünde ısrar etmek de dahil olmak üzere yeni koşullar öne sürdüğünü ifade ediyor.

Bu doğrultuda görüşmelerin çıkmaza girdiği vurgulanırken, ABD Başkanı Joe Biden ise müzakerelerin ilerlememesinden Hamas'ı sorumlu tutmuştu.

Biden, "Hamas'ın Gazze'deki savaşta ateşkes konusunda İsrail ile varılan anlaşmadan geri adım attığını" iddia etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri