ABD ile Rusya arasında Türkiye'de mahkum takası

ABD ile Rusya, Türkiye'de mahkum takası gerçekleştirdi.

Türkiye, ABD ile Rusya arasındaki bir mahkum takasına aracılık etti.

Reuters'ın haberine göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Rusya ve Belarus ile ABD, Almanya ve Slovenya arasında bir mahkum takasını koordine edeceğini açıkladı.

MİT'ten yapılan açıklamada "Teşkilatımızın koordinasyonu altında bugün bir takas operasyonu gerçekleştirilecektir. Son dönemin en kapsamlı takas operasyonu olan bu işlemde teşkilatımız önemli bir ara buluculuk rolü üstlenmiştir." denildi.

Mahkum takası kapsamında 7 ülkede 26 kişi takas edildi.

Sürece ABD'den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer uçak katıldı. Uçaklarla Türkiye'ye getirilen kişilerden 2’si çocuk 10 kişi Rusya'ya, 13 kişi Almanya'ya, 3 kişi de ABD'ye nakledildi.

Takas kapsamında serbest kalan isimler arasında Rusya'da mahkum olarak tutulan The Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich ve ABD Deniz Piyadesi Paul Whelan, Belarus'ta cezaevinde bulunan Almanya vatandaşı paralı asker Rico Krieger, Rus muhalif İlya Yashin ve Almanya'da cezaevinde bulunan FSB subayı Vadim Krasikov gibi isimler yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri