ABD: İran İsrail'e karşı füze saldırısına hazırlanıyor

İran, Hamas lideri İsmail Heniye'nin Tahran'da öldürülmesinden bu yana iki aydır İsrail'e karşı misilleme yeminleri ediyor.

Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisinin Axios'a verdiği bilgiye göre ABD, İran'ın yakın zamanda İsrail'e karşı balistik füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığına dair istihbarata sahip.

Tahran, İsrail'in son dönemde gerçekleştirdiği bir dizi suikastın ardından misilleme sözü vermişti.

Beyaz Saray söz konusu misillemenin başlamak üzere olduğuna inanıyor ve şimdiden İran için “ağır sonuçlar” uyarısında bulunuyor.

"İran için ağır sonuçları olacaktır"

Axios'a konuşan Beyaz Saray yetkilisi, "İsrail'i bu saldırıya karşı savunmak için askeri hazırlıklarını aktif olarak destekliyoruz. İran'dan İsrail'e yönelik doğrudan bir saldırı İran için ağır sonuçlar doğuracaktır” diyor.

Beklenen İran saldırısına dair haber, İsrail'in Pazartesi günü İran'a bağlı Hizbullah'ı hedef alan güney Lübnan işgalini başlatmasından kısa bir süre sonra geldi.

İran, Hamas lideri İsmail Heniye'nin Tahran'da öldürülmesinden bu yana iki aydır İsrail'e karşı misilleme yeminleri ediyor.

Axios'ta yer alan bir başka habere göre İran, Hizbullah'ın son iki hafta içinde İsrail'e karşı bir saldırı düzenlemesi yönündeki çağrılarını da geri çevirmişti.

ABD'li ve İsrailli yetkililer İsrail'in kara işgali ve İran'ın müttefiki olan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin İran'ın stratejisini değiştirmesine ve onlarca yıldır inşa ettiği milisleri kurtarmak için sürece doğrudan müdahil olmasına yol açabileceğini ifade ediyordu.

Kaynak: Mepa News, Axios

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri