ABD İsrail'i tehdit etti: Gazze'deki insani krizi çözün yoksa silah ambargosu uygularız

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin'in İsrailli bakanlar Gallant ve Dermer'e söz konusu taleple ilgili bir mektup ilettiği bildirildi.

İsrail merkezli N12 internet sitesinin haberine göre, ABD yönetiminin üst düzey isimleri, İsrail'e Gazze Şeridi'ndeki insani krizin bir ay içinde sona erdirilmesi gerektiğine dair net bir mesaj gönderdi.

N12'nin bugünkü haberine göre ABD, İsrail'e Gazze Şeridi'ndeki insani krizin bir ay içinde çözülmesi gerektiği, aksi takdirde silah ambargosu uygulanacağı yönünde bir mesaj gönderdi.

Söz konusu talep, İsrailli Bakanlar Ron Dermer ve Yoav Galant'a gönderilen bir mektupla iletildi.

ABD yönetimi, "Gazze'deki insani durumun son haftalarda kötüleşmesinden" duyduğu "derin endişeyi" dile getirerek, bu gidişatı tersine çevirmek için "önümüzdeki ay içinde acil adımlar atılmasını" talep etti.

ABD'li yetkililer Mart ayında verilen sözlerden bu yana Gazze Şeridi'ne giren en düşük yardım miktarının Eylül ayında kaydedildiğine dikkat çekti.

Mektupta, “İnsani krizi çözmek ve yardımların girişi konusunda verdiği sözlere uygun olarak İsrail 30 gün içinde somut adımlar atmalıdır. Bu adımların atılmaması, yasalara uygun olarak ABD'nin politikası açısından (İsrail'e dış yardım programı iptali ve silah ambargosu) sonuçlara yol açabilir." ifadeleri geçiyor.

Yaklaşık iki hafta önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bir Fransız radyosuna verdiği mülakatta Gazze Şeridi'ndeki çatışmalar için İsrail'e silah ambargosu uygulanması çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri