ABD Lübnan'da ateşkes için devrede

ABD Başkanı Joe Biden'ın temsilcisi Amos Hochstein, Lübnanlı yetkililerle ateşkes konusunda görüşmeler gerçekleştirdi.

Lübnanlı iki kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, ABD elçisi Amos Hochstein bugün İsrail ile Hizbullah arasında ateşkes koşullarını görüşmek üzere Beyrut'a gitti.

İsrail'in kısa bir süre önce ABD'ye Lübnan'daki savaşı sona erdirecek diplomatik bir çözüm için şartlarını içeren bir belge verdiği bildirilmişti.

18 Ekim günü Lübnan medyasına konuşan Hochstein, 2006 yılında kabul edilen 1701 sayılı BM kararında öngörüldüğü üzere Lübnan devletinin ordusunu güney Lübnan'da konuşlandırmaya teşvik edilmesinin önemini vurgulamıştı.

Hochstein ayrıca Lübnan'daki çatışmanın Gazze'den bağımsız olarak ele alınması gerektiğini savunarak "Lübnan'daki savaşın diğer çatışmalardan bağımsız olarak ele alınmasını" istemişti.

Lübnan'da bir yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar İsrail'in Eylül ayı sonundaki saldırılarıyla birlikte yoğunlaşmış durumda.

ABD, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların sona erdirilmesi için uzun süredir diplomatik girişimlerde bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri