ABD Savunma Bakanı Austin: Sinvar'ın ölümü bir fırsat

ABD Savunma Bakanı Austin yaptığı açıklamada Orta Doğu'daki ABD kuvvetlerinin İsrail'i savunmaya hazır olduğunu da belirtti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Cuma günü yaptığı açıklamada, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölümünün ardından ABD'nin İsrail, Hamas ve Hizbullah'a "fırsatları değerlendirme çağrısında bulunduğunu" söyledi.

Austin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun savaşmaya devam etme sözü sorulduğunda “Olayların nasıl gelişeceğini göreceğiz” dedi ve ekledi:

“Ancak açık bir şekilde yön değişikliği için fırsatlar var ve tarafların hem Lübnan'da hem Gazze'de bundan faydalanmasını umuyoruz.”

ABD Savunma Bakanı Austin ayrıca Orta Doğu'daki ABD kuvvetlerinin İsrail'i savunmaya hazır olduğunu da ekledi.

İsrail ordusu Perşembe günü yaptığı açıklamada, 7 Ekim 2023'te Aksa Tufanı saldırısının mimarı olarak gösterilen Sinvar'ın Çarşamba günü Gazze Şeridi'nin güneyinde yaşanan bir çatışmada öldüğünü duyurmuştu.

Ordu sözcüsü Daniel Hagari tarafından yapılan bir başka açıklamada Yahya Sinvar ile "tesadüf sonucu" temas sağlandığı ifade edilmişti.

ABD ve İsrail'in yaklaşık bir yıldır Yahya Sinvar'ı takip ve yerini tespit için yoğun işbirliği içerisinde olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri