ABD Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü görevden alındı

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü görevden alındı
ABD yönetimi, Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü Tim Haugh'un görevden alındığını açıkladı.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü Tim Haugh'un görevine son verildi.

Washington Post'un ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre, aynı zamanda ABD Siber Komutanlığı'nın da başında olan Timothy Haugh, yardımcısı Wendy Noble ile birlikte görevden alındı.

Noble, Pentagon'un İstihbarattan Sorumlu Savunma Müsteşarlığı bünyesinde bir göreve atandı.

Washington Post'un görüşlerine başvurduğu yetkililer Haugh'un görevden alınma nedenini bilmediklerini belirtti. ABD Siber Komutanlığı yardımcısı William Hartmann Ulusal Güvenlik Ajansı direktörlüğüne vekaleten atandı.

ABD Savunma Bakanlığı ve Beyaz Saray yorum taleplerine yanıt vermedi.

Başkan Donald Trump 20 Ocak'ta göreve geldiğinden bu yana ABD kurumlarındaki çok sayıda üst düzey yetkiliyi görevden alarak yerlerine kendisine sadık kişileri atadı.

Ulusal Güvenlik Ajansı, ABD'nin önde gelen istihbarat kurumlarından biri. Kurum istihbarat toplamak ve analiz etmek için özel teknoloji ve sistemleri kullanıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri