ABD Yemen'i 'hayalet uçakla' bombaladı

ABD Batılı müttefikleriyle birlikte bir süredir Yemen'de hava saldırıları gerçekleştiriyor.

ABD Savunma Bakanı, Amerikan ordusunun Yemen'deki bir dizi Husi hedefini bombaladığını söyledi.

Savunma Bakanı Lloyd Austin Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait B-2 bombardıman uçaklarının ülkenin Husiler tarafından kontrol edilen bölgelerindeki beş "yeraltı silah deposuna" "hassas saldırılar" düzenlediğini belirtti.

Austin, saldırıların Husiler tarafından bölgedeki sivil ve askeri gemileri hedef almak için kullanılan türden silah bileşenlerini depolamak için kullanılan “güçlendirilmiş” yeraltı tesislerini hedef aldığını ifade etti.

Austin şunları söyledi: "Bu, ABD'nin, ne kadar derin, tahkim edilmiş ya da güçlendirilmiş olursa olsun, düşmanlarımızın ulaşamayacağımız sandığı tesisleri hedef alma kabiliyetinin eşsiz bir göstergesiydi."

“ABD Hava Kuvvetleri'ne ait B-2 Spirit uzun menzilli hayalet bombardıman uçaklarının kullanılması, ABD'nin gerektiğinde, her zaman, her yerde bu hedeflere karşı harekete geçme konusundaki küresel vuruş kabiliyetini göstermektedir.”

Austin, Husi saldırılarının uluslararası ticareti aksatmaya devam ettiğini ve saldırı emrini “Husilerin istikrar bozucu davranışlarını sürdürme kabiliyetlerini azaltmak ve dünyanın en kritik su yollarından birinde ABD güçlerini ve personelini korumak ve savunmak” için verdiğini söyledi.

İran'a bağlı Husiler Gazze'deki savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana Kızıldeniz'deki gemilere 100'den fazla füze ve insansız hava aracı saldırısı düzenledi.

ABD'nin son saldırıları, Birleşmiş Milletler Yemen özel Temsilcisi Hans Grundberg'in ülkenin Orta Doğu'daki askeri tırmanışa daha fazla sürüklenme riski taşıdığı uyarısında bulunmasından bir gün sonra gerçekleşti.

Grundberg BM Güvenlik Konseyi'ne yaptığı açıklamada, Yemenlilerin barış için “can attığını” ancak bölgede tırmanan şiddetin sona ermesine yönelik umutların “uzak göründüğünü” söyledi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri