ABD'de seçimlere kısa bir süre kala anketlerde son durum ne?

ABD'de seçimler öncesinde yapılan anketlerde Donald Trump'ın oylarını artırmaya başladığı ifade edildi.

Anketlere göre Kamala Harris, ABD başkanlık seçimlerine bir aydan az bir süre kala Donald Trump'a karşı alan kaybediyor.

Pazar günü yayınlanan üç ankete göre Harris ile Trump karşısındaki farkı büyük ölçüde azalmış durumda.

NBC News'in son anketine göre Demokrat ve Cumhuriyetçi adaylar 5 Kasım'da yapılacak oylama öncesinde ulusal düzeyde yüzde 48'lik bir oranla berabere kalırken, Harris geçen ay aynı ankette beş puanlık bir farkla öndeydi.

ABC News/Ipsos tarafından yapılan son ankete göre ise Harris yüzde 50 ile öndeyken Trump'ın oy oranı ise 48. Harris geçen ay yapılan aynı ankette yüzde 52'ye yüzde 46 öndeydi.

CBS News/YouGov'un son anketine göre ise Harris yüzde 51'e yüzde 48'lik bir farkla önde.

Son dönemde Harris'in, partinin kilit seçmenlerinden olan Hispanikler ve Afrikalı Amerikalılar arasındaki desteği azalıyordu.

Her iki taraf da mitinglerini sürdürürken seçimlere oldukça az bir süre kalmış durumda.

ABD'de yürürlükte olan seçim sistemine göre başkanlar, adayların ülke genelindeki oy oranına göre seçilmiyor. Eyaletler bazında en fazla delegeyi kazanan aday ülkenin başkanı seçiliyor. Bu sebeple bir adayın oy oranı az olmasına rağmen başkan seçilmesi mümkün.

5 Kasım günü gerçekleştirilecek seçimlerle birlikte ABD'nin yeni başkanı da belli olacak.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri