ABD'den İsrail'e: Lübnan'daki BM güçlerine saldırıları durdurun

ABD İsrail'den Lübnan'daki Birleşmiş Milletler barış gücü unsurlarına yönelik saldırıları durdurmasını talep etti.

ABD Başkanı Joe Biden, 48 saat içinde meydana gelen iki olayın ardından İsrail'i Lübnan'da Hizbullah ile çatışması sırasında BM barış güçlerine ateş açmayı durdurmaya çağırdığını söyledi.

İsrail'in Perşembe günü düzenlediği saldırıda BM'nin UNIFIL misyonu bünyesindeki 2 Endonezya askeri, Cuma günü düzenlediği saldırıda ise 2 Sri Lanka askeri yaralanmıştı.

İsrail'in BM Büyükelçisi Danny Danon, UNIFIL personeline "tehlikeden kaçınmak için 5 kilometre kuzeye çekilme" çağrısı yapsa da BM'den Jean-Pierre Lacroix UNIFIL güçlerinin yerinde kalacağını belirtti.

Biden gazetecilerin "İsrail'den BM barış gücü askerlerine saldırmayı bırakmasını isteyip istemediği" sorulduğunda "Kesinlikle, evet" dedi.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki UNIFIL güçlerini kasıtlı olarak hedef almasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Macron Cuma günü yaptığı açıklamada "Fransa'nın BM barış gücü askerlerine yönelik yeni saldırılara müsamaha göstermeyeceğini" savundu.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri