ABD'nin Ukrayna yardımlarında 2 milyar dolarlık "muhasebe hatası" çıktı

Ortaya çıkan "hataya" göre ABD Ukrayna'ya 2 milyar dolarlık eksik yardım göndermiş.

ABD hükümetinin 25 Temmuz'da açıkladığı bir rapora göre Pentagon, Ukrayna'ya gönderilen mühimmat, füze ve diğer teçhizata ilişkin hesaplamalarında 2 milyar dolar değerinde hata tespit etti.

Hükümet Hesap Verebilirlik Ofisi raporu, ABD Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'ya gönderilen savunma malzemelerinin değerlemesinde net olmayan muhasebe tanımları nedeniyle sorunlarla karşılaştığını gösterdi.

Pentagon 2023 yılında yaptığı açıklamada Ukrayna'ya gönderilen milyarlarca dolarlık malzemenin muhasebeleştirilmesinde "amortismana uğramış değer" yerine "ikame değeri" kullanıldığını belirtmişti.

Bu düzeltme 6.2 milyar dolarlık bir hatayı ortaya çıkardı ve Pentagon şimdi 2 milyar dolarlık daha fazla beyan bulunduğunu söylüyor.

Yani geçmiş dönemde Ukrayna’ya gönderilen askeri yardımların içerisinde 2 milyar dolarlık eksik var.

Sonuç olarak, Biden yönetimi tarafından onaylanan yardım miktarını karşılamak üzere Ukrayna'ya 2 milyar dolar değerinde ek silah gönderilebilir.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri