Al Jazeera muhabiri Gazze'deki son durumu aktardı: Çocuk, kadın herkes ateş altında

Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye'den bildiren Al Jazeera muhabiri Enes el Şerif, bölgedeki İsrail saldırılarında son durumu anlattı.

Gazze Şeridi'ndeki İsrail katliamlarının dünyaya duyurulmasında en büyük pay sahiplerinden biri olan Enes el Şerif, sürecin başından bu yana bölgede yaşanan tüm gelişmelerin anlık olarak aktarımını yapıyor.

Enes el Şerif sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında Gazze Şeridi kuzeyinde İsrail işgal güçlerinin uyguladığı abluka ve katliamı tüm gerçekliğiyle ortaya serdi.

Al Jazeera muhabiri Enes el Şerif

El Şerif mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Kuzey Gazze sakinleri, Beyt Hanun'dan Beyt Lahiye'ye, Cebaliye kampına ve Cebaliye el Beled'e kadar tanklar, uçaklar ve insansız hava araçlarının dahil olduğu tam bir İsrail kuşatması altında, tankların ve uçakların hiç bitmeyen bombardımanı ve insansız hava araçlarının hava kontrolü altında yaşıyor.

Kuzeydeki Gazzeliler evlerinde kuşatılmış durumdalar. Susuz, gıdasız ve ilaçsızlar. Açlık ve susuzluk çekiyorlar. Şehitlerin cesetleri sokaklara, evlere ve enkazların altına dağılmış durumda.

Yaralılar yaşam mücadelesi veriyor ve onları hastanelere götürecek kimse yok çünkü İsrail işgal güçleri ambulansları ve sivil savunma ekiplerini hedef alıyor.

Çocuklar, kadınlar, bebekler, gençler ve yaşlılar, herkes ateş yağmuru altında.

Bombalar yağmur gibi yağıyor ve insanlar her an bir köşeden diğerine, bir evden diğerine, bir sokaktan diğerine nereye gideceklerini bilmeden kaçıyorlar."

Enes el Şerif'in aktardığı son bilgilerde İsrail işgal güçleri tarafından kuşatılan Kemal Udvan Hastanesi'ndeki yenidoğan bölümündeki yoğun bakım ünitesinde durumun kötüleştiğini belirtti.

İsrail işgal güçleri kısa bir süre önce Gazze'nin kuzeyindeki birçok bölgeyi abluka altına almış ve bölgeye yönelik yeni bir saldırı başlatmıştı.

Gazze'nin kuzeyinde derinleşen insani kriz tüm dünyanın gözü önünde İsrail işgal güçlerinin son saldırısıyla birlikte daha da ölümcül hale gelmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri