Almanya buzları eritmek istiyor: 'Türkiye’nin PKK uyarıları haklı'

Almanya ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler son derece gerilmişken buzları eritebilecek açıklama Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’den geldi.

7-8 Temmuz tarihlerinde Hamburg’da gerçekleşecek olan G20 zirvesi öncesi Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’den yeni bir açıklama geldi.

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'nin PKK'nın Almanya'da rahatça yapılanıyor oluşuna yönelik eleştirileri hakkında şunları söyledi:

“Türkiye’nin bize PKK ile ilgili yaptığı uyarılarda haklı olduğunu düşünüyorum. PKK’nın propoganda yapmasına müsade etmemeliyiz. Bu örgüt ülkemizde 90ların başından bu yana yasaklı konumda ve öyle olması da son derece yerinde. Bu örgütün sadece Türkiye’de yaptıklarını değil ülkemizde gerçekleştirdiği haraç alma, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı gibi suçları da biliyoruz.”

İki ülke arasındaki gerginlik referandum sürecinden bu yana artarak devam ediyordu. Alman gazetecinin Türkiye’de hapiste tutulması, Türk siyasilere Almanya’da propaganda fırsatı tanınmaması, “Nazi” sözlemleri, İncirlik üssü meselesi ve son olarak Erdoğan’ın korumalarına getirilen kısıtlama ilişkileri dar boğaza sokmuş durumda.

"15 Temmuz sonrası ziyaret olmaması hataydı"

“Türkiye’deki darbe girişimi sonrasında Türk Hükümeti ve Türk halkıyla dayanışmamızı daha güçlü bir şekilde ifade etmeliydik. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum” diyen Gabriel, darbe girişiminden hemen sonra Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirilmemiş olunmasını hata olarak nitelendirdi. Gabriel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meselenin özünde gayet tabii ki darbe girişimine karşıydık ve seçilmiş hükümetten yanaydık. Ama Türk Hükümetinin tepkisi, özel hayatta olur ya özellikle çok severseniz ve hayal kırıklığına uğrarsanız çok daha kızgın olursunuz… Bu ‘daha farklı tavır sergileyebilirdik’ dediğim bir konu.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri