Avrupa Birliği İsrail'in Lübnan saldırısını kınadı

Avrupa Birliği'nin dış politika şefi Josep Borrell, İsrail'in dün Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

Avrupa Birliği'nin dış politika şefi Çarşamba günü yaptığı açıklamada İsrail'in dün Lübnan'da Hizbullah'ı hedef alan ve sivillerin de ölümüne yol açan saldırısını kınadı.

Josep Borrell "Saldırılar hedefe yönelik gibi görünse de, kurbanlar arasında çocukların da bulunduğu siviller arasında ağır ve ayrım gözetmeyen ikincil zararlara yol açtı" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu durumu son derece endişe verici buluyorum. Lübnan'ın güvenlik ve istikrarını tehlikeye atan ve bölgede tırmanma riskini artıran bu saldırıları ancak kınayabilirim.

Avrupa Birliği tüm paydaşlara, tüm bölge ve ötesi için ağır sonuçları olacak topyekun bir savaşı önleme çağrısında bulunmaktadır."

İsrail'in dün Lübnan'da Hizbullah üyelerinin çağrı cihazlarını hedef alan saldırısında 12 kişi ölmüş, 3 bine yakın kişi de yaralanmıştı.

Saldırıda ölen ve yaralananların büyük bir kısmını Hizbullah mensupları oluşturuyor.

Hayatını kaybedenler ve yaralılar arasında, saldırı anında cihazları patlatılan Hizbullah üyelerinin yakınında bulunan siviller de yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri