Avusturya: Türkiye ile müzakereler dondurulsun

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye ile AB müzakarelerinin dondurulması gerektiğini söyledi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, bugün ve yarın düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısında, Türkiye ile tam üyelik müzakerelerine devam edilmesi yönünde alınması beklenen kararı veto edeceğini belirtti. Kurz, Avusturya Haber Ajansı APA'ya verdiği mülakatta, bunun yerine toplantıda müzakerelerin "dondurulması” kararının alınması gerektiğini dile getirdi.

Muhafazakar Avusturya Halk Partisi (ÖVP) üyesi Kurz, "karar taslağını bu haliyle onaylamaya hazır değiliz, çünkü kanımca bu metin Türkiye'deki gelişmelere gereken tepkiyi vermiyor” dedi. Kurz, Türkiye'nin hukuk devleti, demokrasi ve insan hakları açısından "olumsuz bir gelişme” kaydettiğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu (AP) kasım ayının başında Türkiye ile müzakarelerin "geçici olarak dondurulmasını” talep etmişti. Ancak AB Komisyonu Türkiye ile müzakarelerin devam etmesi tavsiyesinde bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri