Bangladeş: Cemaat-i İslami liderinin 8 yıldır kayıp olan oğlu devrimin ardından cezaevinde bulundu

Bangladeş'te Cemaat-i İslami'nin eski liderlerinden Gulam Azam'ın oğlu olan eski Tuğgeneral Eman Azmi yıllardır tutulduğu bir cezaevinde bulundu.

Bangladeş'te Başbakan Hasina'nın devrilmesinin ardından siyasi ve dini gerekçelerle hapsedilen birçok isim serbest kaldı.

Bu isimlerin büyük bir bölümü, yıllar önce alıkonularak ortadan kaybolan ve öldüğü sanılan kişilerden oluşuyor.

Hasina yönetimi son 15 yıllık iktidar sürecinde kendisine muhalif kesimlerden birçok ismi alıkoymuş, bu isimlerden bir daha haber alınamamıştı.

Devrimin ardından bu isimlerin önemli bir bölümü, Hasina rejiminin gizli cezaevlerinde bulundu. Bulunan isimler arasında, Cemaat-i İslami'nin eski lideri Gulam Azam'ın oğlu Tuğgeneral Abdullah Eman Azmi ve Cemaat-i İslami'nin eski yöneticilerinden Mir Kasım Ali'nin oğlu avukat Ahmed Arman da yer alıyor.

Gulam Azam 2014 yılında cezaevinde can vermiş, Kasım Ali ise 2016 yılında idam edilmişti.

Ahmed Arman 9 Ağustos 2016'da, Eman Azmi ise aynı yıl 23 Ağustos'ta Dakka'da zorla alıkonulmuştu.

Eman Azmi'nin açıklamaları

Bangladeş'teki Cemaat-i İslami'nin eski liderlerinden olan ve 2014'te cezaevinde hayatını kaybeden Gulam Azam'ın oğlu Tuğgeneral Eman Azmi, Hasina rejiminin mağdur ettiği isimler arasında yer alıyor.

Eman Azmi, hapsedilmeden önce ve serbest bırakıldıktan sonra

Hasina rejimi tarafından 2009 yılında ordudan atılan Azmi'den 2016 yılında alıkonulmasının ardından haber alınamadı ve öldüğü düşünüldü. 8 yıl boyunca tek başına bir hücrede tutulduğu öğrenilen Azmi'nin, kendisini 7 yıl boyunca bekleyen eşi geçtiğimiz yıl bir başkasıyla evlendi.

Azmi, geçtiğimiz gün Hasina rejiminin "Aynagar" isimli cezaevinde sağ bulundu. Oldukça yaşlandığı görülen Azmi serbest kaldıktan sonra şunları söyledi:

"Ne zamandır gün ışığını ve gökyüzünü göremedim, Allah'ın dünyasını göremedim, ezanı duymama izin verilmedi. Havluma sildiğim gözyaşlarım toplansa bir göl olurdu."

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri