Bangladeş'te meclis feshedildi, eski başbakan serbest bırakıldı

Bangladeş'te hükümeti deviren protestoların yansımaları sürüyor.

Bangladeş Cumhurbaşkanı Salı günü parlamentoyu feshetti. Böylece ülkede geçici bir hükümetin kurulmasının önü açılmış oldu.

Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin'in ofisinden yapılan açıklamada ayrıca devrik Başbakan Hasina'nın rakibi olan eski başbakanlardan Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) Genel Başkanı Begüm Halide Ziya'nın ev hapsinden serbest bırakıldığı belirtildi.

Protestoları düzenleyen öğrenci hareketleri, parlamentonun feshedilmemesi halinde yeni gösteriler düzenleyecekleri tehdidinde bulunmuştu. Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, kararın ordu komutanları, siyasi parti liderleri, öğrenci liderleri ve bazı sivil toplum temsilcileriyle yapılan toplantıların ardından alındığı belirtildi.

Hasina'nın Pazartesi günü ülkeyi terk etmesiyle 15 yıllık ikinci iktidar dönemi sona ermişti. Son 30 yıllık sürecin 20 yılında ülkeyi yöneten Hasina, Bangladeş'in kurucu lideri olan babası Muciburrahman'ın siyasi varisi konumundaydı.

Bangladeş ordu komutanı General Vakiruzzaman'ın kısa bir süre içerisinde, geçici hükümetin kurulmasını görüşmek üzere öğrenci liderleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Geçici hükümet ise görevi devraldıktan kısa bir süre sonra seçimlere gidecek.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri