Barack Obama ABD başkanlığı için Kamala Harris'e desteğini açıkladı

Eski ABD Başkanı Obama'nın desteği, Harris'in tüm kilit Demokratların desteğini kazandığı anlamına geliyor.

Barack Obama, Kamala Harris'i Demokratların başkan adayı olarak destekledi. Bu da halihazırda başkan yardımcısı olan Harris’in Demokrat Parti'nin önde gelen tüm isimlerinin desteğini kazandığı anlamına geliyor.

Eski ABD Başkanı Obama, sosyal medyada videosu yayınlanan telefon görüşmesinde Harris'e "Michelle ve ben seni desteklemekten ve bu seçimlerde Oval Ofis'e girmen için elimizden gelen her şeyi yapmaktan gurur duyacağımızı söylemek için aradık" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Pazar günü yarıştan çekilme kararı almasının ardından Obama Harris'e desteğini açıklamamıştı.

"Ülkemiz için bu kritik dönemde, Kasım ayında kazanmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Barack Obama 2008 yılında ilk Afro-Amerikan başkan olarak tarihe geçti ve Harris de ülkeyi yönetmek üzere seçilen ilk kadın ve beyaz olmayan kadın olarak tarihe geçmeyi hedefliyor.

Obama, son seçilmesinin üzerinden on yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen Demokrat Parti'nin en popüler figürlerinden biri olmaya devam ediyor ve başkan olduğu dönemde yardımcısı olan Biden'a büyük paralarla düzenlenen bağış toplantılarında destek vermişti.

Harris, Obama'ların desteğinden ve uzun yıllara dayanan dostluklarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Obama'ları 2008'de seçilmesinden öncesinden beri tanıyor

Harris'in Cumhuriyetçi aday ve eski Başkan Donald Trump'a karşı adaylığı, Biden'ın yarıştan çekilmesinin üzerinden bir hafta geçmeden destekçiler, bağışçılar ve politikacılar tarafından desteklenmeye devam ediyor.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri