'Barcelona saldırısının baş zanlısı öldürüldü'

Barcelona'nın La Rambla Caddesi'nde 17 Ağustos'ta meydana gelen saldırının baş şüphelisi olarak gösterilen Yunus Ebu Yakup'un öldürüldüğü açıklandı.

İspanya'nın doğusundaki Barcelona kentinin La Rambla Caddesi'nde 17 Ağustos'ta meydana gelen saldırının baş şüphelisi olarak gösterilen 22 yaşındaki Fas uyruklu Yunus Ebu Yakup öldürüldü.

Katalonya yerel polisi "Mossos d'Esquadra", Barselona'ya 50 kilometre mesafedeki Subirats yerleşim yerinde yakalanan Ebu Yakup'un polisin açtığı ateşle vurularak öldürüldüğünü doğruladı. 

Ebu Yakup'un saldırı sonrasına ait ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde saldırgan görüntülerde önce gayet sakin bir şekilde yürüyor. Ardından bir araç sürücüsünü yaralayarak aracına el koyuyor ve bölgeden uzaklaşıyor.  

Katalonya yerel polisi, yürütülen soruşturma kapsamında şimdiye kadar ellerine geçen bilgilere göre saldırganların uzun bir süredir Alcanar'daki evde patlayıcı malzeme yaptıklarını açıklamıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri