Batı Şeria'da Filistinli gruplarla Abbas rejimi arasında gerilim artıyor

Mahmud Abbas rejimi güçlerinin hastane baskını sonrasında bölgede tansiyonun yükseldiği bildirildi.

New Arab | Tercüme: Mepa News

Filistinli savaşçılar Cuma günü, işgal altındaki Batı Şeria'da bir hastanede üst düzey bir savaşçıyı tutuklamaya çalıştığı iddia edilen Filistin Yönetimi güvenlik güçlerini vurmakla tehdit etti.

Filistin İslami Cihadı'nın silahlı kanadı Kudüs Tugayları'na bağlı Cenin Taburu, Muhammed Cabir'i tutuklamak üzere Tulkarim'daki Sabit Sabit Devlet Hastanesi'ne baskın düzenleme girişiminin ardından bu tehditte bulundu.

Hem Filistin Yönetimi'ne hakim olan El Fetih hem de yerel vali güvenlik güçlerinin hastaneye farklı nedenlerle girdiğini iddia etti. El Fetih, İsrail özel kuvvetlerinin kentte olduğuna dair haberlerin ardından güvenlik güçlerinin Cabir'i korumaya çalıştığını öne sürdü.

Ebu Şuca olarak da bilinen Cabir, Kudüs Tugayları'na bağlı Tulkarim Taburu'nun komutanlığını yapıyor.

Cenin Taburu

Cenin Taburu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mesajımızı güvenlik güçleri personeline yöneltiyoruz. Allah'ın ve tüm insanların huzurunda ilan ediyoruz ki onlar da İsrail gibi sadece mermi ve güç dilinden anlıyorlar. Eğer bize saldıran olursa, biz de onlara aynı şekilde saldıracağız. Mücahitlerin ve şehit annelerinin kanını dökenler ya da onları istismar edenler bizim cevabımızla karşılaşacaklar."

Cenin Taburu, güvenlik güçlerinin maskeli ve ağır silahlı üyelerinin Tulkarim'daki hastanelerden birini kuşatmak ve Ebu Şuca'yı yakalamak istediğini belirtti.

Grup, güvenlik güçlerinin bunu daha önce Cenin şehrinde de yaptığını ve Cenin Taburu üyelerini oradaki bir hastaneden tutuklamaya ve kaçırmaya çalıştığını kaydetti.

Açıklamada "Oğullarını korumaya giden şehit annelerine de saldırdılar ve aynı şeyi daha önce Tulkarim şehrini ziyaret eden Cenin Taburu şehitlerinin annelerine de yapmışlardı." ifadelerine yer verildi.

El Fetih ve Tulkarim Valisi ise baskının amacının Ebu Şuca'yı tutuklamak olmadığını iddia etti.

Tulkarim hastanesindeki olaylarla eş zamanlı olarak, savaşçılar Filistin güvenlik güçlerinin yerel karargahını silahla hedef aldı.

Ebu Şuca ve Filistin güvenlik güçlerinin geri çekilmesiyle olaylar sona erdi.

Bölgede son dönemde Mahmud Abbas rejimine bağlı güçlerle Filistinli direniş grupları arasında gerilimin sürekli olarak yükseldiği dikkat çekiyordu.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri