Batı Şeria'da İsrail güçlerinin evini bastığı Filistinli kadın korkudan düşük yaptı

İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria'da düzenledikleri bir baskında Filistinli hamile kadının düşük yapmasına neden oldukları bildirildi.

İsrail işgal güçlerinin Pazar günü işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli bir ailenin evine düzenlediği baskında Filistinli bir kadın korkudan düşük yaptığı bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı Wafa'nın yerel kaynaklardan aktardığına göre, El Halil'in bazı bölgelerine baskın düzenleyen İsrail işgal güçleri evlere girerek Nidal Cabiri ve ailesine saldırdı.

Cabiri'nin hamile eşi saldırı esnasında yaşanan korku ve panikle düşük yaptı ve hastaneye kaldırıldı.

İsrail güçlerinin uyguladığı şiddetin yanı sıra silahlı Yahudi çeteler de El Halil'de Filistinlilere saldırdı ve evlere ateş açtı.

Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil, İsrail'in bölgedeki askeri işgalinden en çok etkilenen şehirlerden biri.

Yüzlerce silahlı Yahudinin yaşadığı El Halil, 1994 yılında İsrailli-Amerikalı Yahudi Baruch Goldstein'ın 29 kişiyi öldürdüğü İbrahimi Camii katliamına da sahne olmuştu.

Filistin'deki ikinci en kutsal İslami mekana yapılan saldırıda 124 kişi de yaralanmıştı.

İsrail güçleri ve silahlı Yahudi çeteler Batı Şeria'ya yönelik saldırılarını artırmış durumda ve Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı Ekim ayından bu yana yüzlerce bölgede 600'den fazla Filistinli öldürüldü.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri