Biden: ABD silahları Moskova ve Kremlin'i vurmak için kullanılmayacak

Perşembe günü ilerleyen saatlerde Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmek üzere bir araya gelmeyi planlıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Normandiya Çıkarması'nın 80. yıldönümünde Normandiya Amerikan Mezarlığı'nda ABC News sunucusu David Muir ile yaptığı özel röportajda, Ukrayna'nın Rusya'da kullanmasına izin verdiği ABD silahlarının Moskova ya da Kremlin'i vurmak için kullanılmayacağı konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Muir, Biden'a ABD yapımı silahların Rus işgali altındaki Harkiv bölgesi yakınlarındaki alanlarla sınırlandırılarak kullanılmasına onay vermesinden bu yana Rusya'da kullanılıp kullanılmadığını sordu.

Biden doğrudan cevap vermedi ancak Rusya'nın başkentini ya da hükümet merkezini hedef almak için kullanılmalarına izin verilmeyeceğini açıkça belirtti.

Biden ABD silahları hakkında şunları söyledi: "Sınırın diğer tarafında Ukrayna'daki belirli hedeflere saldırmak için kullanıldıklarında sınıra yakın bir yerde kullanılmalarına izin veriliyor.”

"Rusya'nın 200 mil (322 kilometre) içerisine saldırı izni vermiyoruz ve Moskova'ya, Kremlin'e saldırı izni vermiyoruz."

Muir, Başkan'a Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gece yaptığı "Rusya topraklarında saldırılar için Ukrayna'ya yüksek hassasiyetli silahların tedarik edilmesinin bu savaşa doğrudan katılım olduğu" yönündeki yorumlarını sordu.

"Bu sizi endişelendiriyor mu?” diye soruldu Biden'a

"Onu 40 yılı aşkın bir süredir tanıyorum. Beni 40 yıldır endişelendiriyor. O iyi bir adam değil." dedi Biden.

"O bir diktatör ve bu saldırıyı sürdürürken ülkesini de bir arada tutmaya çalışıyor."

Biden, Müttefik kuvvetlerin 1944 yılında Normandiya sahillerine saldırarak Nazi Almanyası'nın düşmesine ve İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesine yol açan olaylar zincirini başlattığı günü anmak üzere Fransa'da bulunuyor.

Perşembe günü ilerleyen saatlerde Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmek üzere bir araya gelmeyi planlıyor.

Kaynak: Mepa News, ABC News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri