'Bitcoin aklama' çetesinin Rus lideri ABD'ye iade edilecek

İnternet üzerinden 4 milyar dolarlık kara para akladığı iddiasıyla aranan Rus uyruklu Aleksandr Vinnik'in ABD'ye iadesine karar verildi.

Temmuz ayında Bitcoin piyasası üzerinden 4 milyar dolar para aklama suçuyla Yunanistan'da tutuklanan uluslararası "suç dehası" Vinnik'in ABD'ye iade edilmesine karar verildi.

Yunanistan Adalet Bakanlığı ülkenin parçası olduğu en önemli davalardan birinde karar verdi. Temmuz ayında ülkede tutuklanan Alexander Vinnik, ABD'ye iade edilecek.

Uluslararası suç dehası olarak nitelendirilen Vinnik, 2011 yılından beri Bitcoin piyasasını kullanarak 4 milyar dolardan fazla para aklamakla suçlanıyor. Vinnik'in uyuşturucu ticareti ve hack'ten gelen paraları akladığı ifade ediliyor. 

Kararı temyize götüren 37 yaşındaki Vinnik, eğer ABD'ye iade edilirse 55 yıl hapis yatabilir. Yetkililer Rusya'nın da kendi vatandaşının iadesini istediğini ancak karara karşı çıkmadığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri