Önergeye ABD'nin yanı sıra çoğu Avrupa'dan 67 ülke destek verdi, 26 ülke karşı çıktı ve 82 ülke de çekimser oy kullandı. 2016 ve 2017 yıllarında karara 70 ülke destek vermiş, 26 ülke karşı çıkmış, sırasıyla 77 ve 76 ülke de kararla ilgili çekimser oy kullanmıştı.
Ukrayna tarafından hazırlanan karar metninde Kırım'da polis baskınları da dahil, ‘dini azınlıklara' yönelik baskı uygulandığı, Kiev Patrikhanesi Ukrayna Ortodoks Kilisesi, Protestan Kilisesi mensuplarına, camilere, İslami eğitim kuruluşlarına, Rum Katolik Kilisesi'ne, Roma Katolik Kilisesi'ne, Yehova Şahitleri gibi gruplara yönelik tehditler ve zulümde bulunulduğu ve çok sayıda Müslümana İslami kuruluşlara üye oldukları gerekçesiyle zulmedildiği gibi iddialar yer aldı.
Rusya'dan itiraz
Rusya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Gennadiy Kuzmin, oturumda "önerge mimarlarının Kırım'da askeri bir krizi tetiklemeye çalıştığını ve ‘işgal ve ilhak' gibi ifadeler üzerinden hareket ettiğini" öne sürdü.
Kuzmin "Ukrayna, 4 yıldır Rusya'ya karşı görülmemiş bir savaş yürütüyor. Tıpkı İkinci Dünya Savaşı gibi. Tek fark Rusya'nın bu savaşa hiç girmemesi, girmesi de ihtimal dahilinde değil. Rusya'da kimse kendi kanına yakın Ukrayna halkına düşmanlık etmek niyetinde değil" dedi.