Bosna katliamcısı 6 Hırvat komutan için karar açıklanacak

6 Hırvat komutanla ilgili nihai kararın çarşamba günü açıklaması bekleniyor.

Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mehkemesi'nin, Bosna'da savaş suçu işlemekle suçlanan 6 Hırvat komutanla ilgili nihai kararını çarşamba günü açıklaması bekleniyor. Lahey'deki mahkeme Hırvat komutanları insanlığa karşı suçtan mahkum etmiş ancak sanıklar temyize gitmişti.

Savaş sırasında Mostar bölgesinde Hırvatlar'ın kontrolündeki toplama kamplarında tutulan Boşnaklar, gördükleri işkencenin cezasız kalmamasını umuyor.

Bosna Savaşı'nda Hırvat ve Boşnak gruplar arasında çatışmalara sahne olan Mostar kentinde Neretva Nehri, bu iki etnik grup arasındaki bölünmüşlüğün sembolü olmayı sürdürüyor. Boşnaklar, ağırlıklı olarak nehrin doğusunda, Hırvatlar ise batı kısmında yaşamayı tercih ediyor.

Mostar şehri Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı topraklarına katılmıştı.

1993 yılında Hırvat topçuları tarafından yıkılan tarihi Mostar Köprüsü ise Kanuni Sultan Süleymanın emri ile Mimar Sinan’ın talebesi Mimar Hayreddin tarafından inşa edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri