Dünya Bankası'ndan Bangladeş'e 3 milyar dolar kredi

Bangladeş'te yeni yönetimin Dünya Bankası'ndan 3 milyar dolarlık bir kredi aldığı bildirildi.

Bangladeş yönetimi bugün yaptığı açıklamada, Dünya Bankası'nın "ülkenin devam eden reform çabalarını, selle mücadele girişimlerini ve hava kalitesi ile sağlık alanındaki iyileştirmeleri desteklemek üzere" bu mali yılda 2 milyar doların üzerinde yeni finansman sağlamayı taahhüt ettiğini bildirdi.

Dünya Bankası ayrıca mevcut programlardan 1 milyar dolar daha kullanmayı planlıyor. Böylece Bangladeş'e verilen kredi ve hibe miktarı 3 milyar dolara yükselmiş olacak.

Duyuru Dünya Bankası Ülke Direktörü Abdoulaye Seck tarafından, Salı günü başkent Dakka'da geçici hükümetin başkanı Muhammed Yunus ile gerçekleştirilen toplantının ardından yapıldı.

Toplantı sırasında Yunus, Dünya Bankası'nı ülkenin reform girişimleri için gerekli esnekliği ve desteği sağlamaya çağırdı.

Geçen hafta televizyonda yaptığı bir konuşmada Yunus, ekonomiyi istikrara kavuşturmak için 5 milyar dolar yardım talebinde bulunmuştu. Bangladeş geçen yıl Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) 4.7 milyar dolarlık bir kurtarma paketi talep etmişti.

Pazar günü Dakka'yı ziyaret eden bir ABD heyeti ise, ABD'nin ülkeye 202 milyon dolarlık ek yardım sağlayacağını belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri