Dünya Bektaşileri Başdedesi Brahimaj: İsrail halkını kardeş olarak görüyoruz

Arnavutluk'taki Dünya Bektaşi Merkezinin lideri Brahimaj, İsrail'de gördüğü misafirperverlikten etkilendiğini ve ilişkileri geliştirmek istediğini belirtti.

Arnavutluk’taki Dünya Bektaşi Merkezinin lideri Edmond Brahimaj, İsrail halkını "kardeş olarak gördüğünü" belirterek Tiran’da Vatikan benzeri devlet kurmak için hükümetten yasal düzenleme talep etti.

Brahimaj, İsrail’e yaptığı ziyaretleri hatırlatarak kendisini "İsrail halkının kardeşi" olarak nitelendirdi.

Arnavutluk'taki Dünya Bektaşi Merkezinin lideri Brahimaj, İsrail'de gördüğü misafirperverlikten etkilendiğini ve ilişkileri geliştirmek istediğini belirtti.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da geçtiğimiz ay "Bektaşi Tarikatı Egemen Devleti" kurulacağını duyurmuştu.

Dünya Bektaşi Merkezi lideri 'Başdede' Brahimaj, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Bektaşilerin merkezi olacak "Vatikan benzeri" bir devlet kurmak istediğini söyledi.

Dünyanın dört bir yanındaki Bektaşileri temsil etmek istediğini belirten Brahimaj, “Bu planın uygulanmasına ilişkin farklı stratejiler geliştiriyoruz. Ancak öncelikle Arnavutluk hükümetinin statümüzü değiştiren bir yasa çıkarması gerekiyor” dedi.

Yaklaşık 2,8 milyonluk Arnavutluk'ta 115 bin Bektaşinin yaşadığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri