Ekvator Venezuela Büyükelçisi'ni sınır dışı ediyor

Venezuela Büyükelçisi Jorge Rodriguez’in, Ekvator Devlet Başkanı 'Lenin Moreno’ya hakaret ettiği' gerekçesiyle sınır dışı edilme kararı verildi.

Ekvador Dışişleri Bakanlığı, Venezuela Büyükelçisi’ni sınır dışı etme kararı verdi. Karar, Venezuela Haberleşme Bakanı Jorge Rodriguez’in, Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno’ya hakaret ettiği gerekçesiyle alındı.

Venezuela İletişim Bakanı Jorge Rodriguez, dün yaptığı açıklamada, Ekvador Başkanı Moreno’yu göçmenler konusunda sert ifadelerle hedef almış, her gün Venezuela’dan Ekvador’a 6 bin göçmen geldiğini söyleyen Moreno’yu ‘yalancı’ olmakla suçlamıştı.

Ekvador Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rodriguez’in Çarşamba günü yaptığı açıklama dolayısıyla Venezuela Büyükelçisi’nin sınır dışı edilmesi kararı alındığı belirtildi.

Bu karara Venezuela’da karşılık verdi ve Karkas’taki üst düzey Ekvador temsilcisi Elizabeth Mendez’i sınır dışı etme kararı aldı. Yetkililer, Mendez’in istenmeyen kişi ilan edildiğini ve ülkeyi terk etmek için 72 saati olduğunu belirtti.

Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında, Başkan Moreno, ‘kızamık, difteri ve çocuk felci hastalığından mustarip çocukların ve hamile kadınların, hiçbir tıbbi muayeneden geçmeden’ ülkelerine geldiğini söylemişti.

Bunun üzerine Rodriguez, “O bir yalancı ve yalanlarını BM kürsüsüne taşıyor” şeklinde karşılık verdi.

BM raporlarına göre 2015’ten bu yana 1,9 milyon insan Venezuela’yı terk etti. Bunların çoğu Latin Amerika ülkelerinde özellikle Kolombiya, Peru ve Brezilya’ya göç ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Şili Cumhurbaşkanı: Venezuela'da diktatörlük var
Kolombiya Venezuela'nın garantörlüğünü kabul etmiyor

Haberler Haberleri