AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan (YKS) önce sosyal medya üzerinden gençlerle video konferans buluşması gerçekleştirdi.
Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanan konferansta Türkiye'nin farklı illerinden bağlanan gençler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çeşitli konularda sorular yöneltti.
Bu sorulardan biri de Diyarbakır'dan yayına katılan Ozan Ferhat Aktaş'tan geldi. Aktaş sorusunda Erdoğan'a "Siz aslında sosyal medyayı aktif kullanan bir siyasetçisiniz. Ama bazı açıklamalarınızda sosyal medyayı sevmediğiniz veya mesafeli olduğunuz konuşuluyor. Gerçekten bu böyle mi? Bunun sebebi sosyal medyada sizi eleştiren kesimlerin olması mı? sorusunu sordu.
"Bu konuda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlıkları içindeyiz"
"Sosyal medyadan nefret etsek böylesine yaygın ve etkin şekilde kullanmazdık." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu soruya şu cevabı verdi:
"Günümüz dünyasında dijital platformların ve sosyal medyanın asla ihmal edilemeyecek derecede önemli bir mecra olduğunu biliyoruz. Sosyal medyadan nefret etsek böylesine yaygın ve etkin şekilde kullanmazdık. Ülkemizde 16,2 milyonu bulan takipçiyle Twitter’da en çok izlenen kişi olduğumu burada hatırlatmak isterim. Buradaki asıl mesele sosyal medyanın ve internet platformlarının her türlü yalanın, iftiranın, sapkınlığın serbestçe dolaşabildiği bir mecra haline getirilmesidir. Yanlış içeriği kaldırmadığı gibi, düzeltilmesine de izin vermeyen internet mecralarının mahkeme kararlarını dahi hiçe saymasını görmezden mi geleceğiz? Sizlerden birinin telefonuna sızılsa, kendinizin veya kardeşinizin mahrem görüntüleri çalınıp, Twitter’da, Facebook’ta veya benzeri yerlerde yayınlansa ne olacak biliyor musunuz? Çaresiz kalacaksınız. Çünkü bu mecralar bazı ülkelerde yaptıklarının aksine, Türkiye’de mali ve hukuki muhataplıklarını sağlayacak temsilcilik açmaktan ısrarla kaçınıyor. Halbuki her vatandaşımızın ve kurumumuzun tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi sosyal medya ve dijital platformlarda da maddi ve manevi itibarlarını koruma hakkı olmalıdır. Gençlerimiz başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın sosyal medyayı etkin ve aynı zamanda ahlaki zeminde kullanabilmelerini sağlamak devlet başkanı olarak görevimdir. Bu konuda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlıkları içindeyiz. Milletimizi sadece içeriğiyle zengin değil, aynı zamanda güvenilir bir internet mecrasına inşallah yapacağımız yasal düzenlemelerle kavuşturacağız." dedi.