Fransa Doğu Akdeniz'e helikopter gemisi gönderdi

Fransa'nın gönderdiği helikopter gemisinin Lübnan'da bir savaşın patlak vermesi durumunda bu ülkedeki yabancı uyrukluları tahliye için kullanılacağı ifade ediliyor.

Fransız ordu sözcüsü Salı günü yaptığı açıklamada, bir Fransız helikopter gemisinin önümüzdeki beş ila altı gün içinde Doğu Akdeniz'e ulaşacağını ve yabancı uyrukluların Lübnan'dan tahliye edilmesine karar verilmesi halinde pozisyon alacağını söyledi.

Batılı ülkeler Lübnan'da geniş çaplı bir savaşın patlak vermesi halinde vatandaşlarını güvenli bir şekilde bu ülkeden nasıl tahliye edecekleri konusunda seçeneklerini değerlendirirken, Güney Kıbrıs ve muhtemelen Türkiye'nin on binlerce kişiye sığınma imkanı sunabileceği düşünülüyor.

İsrail, Hizbullah'ın lider kadrosuna yönelik hava saldırılarını takip eden kara işgalinin başlangıcında, hava indirme birlikleri ve komandolarının Lübnan'ın güneyinde bu ülkenin topraklarına doğru ilerlediğini ifade ediyor.

Fransız ordu sözcüsü, Lübnan'da yaklaşık 20.000 vatandaşı bulunan Fransa'nın Pazartesi günü Toulon Limanından Dixmude helikopter gemisini bölgeye gönderdiğini açıkladı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri