Gazze kuzeyinde sistematik katliam sürüyor: İsrail Cebaliye'nin boşaltılmasını istedi

İsrail ordusu Gazze Şeridi kuzeyindeki şiddetli saldırılarını 8 gündür sürdürüyor.

İsrail'in Gazze Şeridi kuzeyindeki sistematik katliam ve yıkım girişimi tüm şiddetiyle sürüyor.

8 gündür Gazze kuzeyindeki bölgelerde yaşayan sivilleri hedef alan kapsamlı bir saldırı başlatan İsrail ordusu onlarca sivili katletti.

Bölgedeki birçok yerleşim yerinin tahliye edilmesini isteyen İsrail ordusu, bölge halkını tehcir ederek Gazze kuzeyini insansızlaştırmayı amaçlıyor.

Cebaliye'nin boşaltılması istendi

Bugün İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Cebaliye el Beled'in tamamen tahliye edilmesi ve sivillerin güneye gitmesi istendi.

Son günlerde gerçekleştirilen katliamlar Cebaliye mülteci kampını ve Beyt Lahiye başta olmak üzere kuzeydeki bölgelerde yoğunlaşıyordu. Cebaliye el Beled'in tahliyesinin istenmesiyle katliamların Gazze kent merkezine doğru ilerlemeye başlayacağı ifade ediliyor.

Bölgede bulunan El Cezire muhabiri Enes eş Şerif yaptığı açıklamada "Kuzey Gazze savaşın başlangıcından bu yana en büyük soykırıma maruz kalıyor." ifadelerini kullandı.

Gece saatlerinde katliamlar devam etti

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre İsrail ordusu bölgede gece saatlerinde katliamlarını sürdürdü.

Saldırılarda birçok ev doğrudan hedef alınırken çok sayıda sivil can verdi.

Cebaliye el Beled'e gerçekleştirilen bir hava saldırısında aralarında bebeklerin de olduğu en az 22 sivil hayatını kaybetti.

Saldırıda 90'dan fazla sivil de yaralandı.

Bölgede İsrail katliamları devam ederken can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri