Gazze'de İsrail saldırıları sebebiyle eğitim sistemi çöktü

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırıları sebebiyle 600 binden fazla çocuğun okulsuz kaldığı bildirildi.

İsrail'in saldırılarının eğitim sistemini çökertmesi nedeniyle Gazze'de yarım milyondan fazla çocuk bir yıldır okula gidemiyor.

İnsani yardım kuruluşları, eğitim sisteminin çökmesinin çocukları uzun vadeli zorluklarla karşı karşıya bırakacağı ve eğitim hayatına yeniden başlamalarını zorlaştıracağı uyarısında bulunuyor.

Üst düzey bir BM yetkilisi bu hafta yaptığı açıklamada, Gazze'de yaklaşık 625 bin öğrencinin bir öğretim yılı boyunca eğitim alamadığını dile getirdi.

Okulların İsrail saldırılarında zarar görmesi sorunu daha da derinleştiriyor. BM verilerine göre, okul binalarının yüzde 85'i doğrudan vuruldu ya da hasar gördü ve yeniden inşa edilmeleri gerekiyor.

Raporda ayrıca 402 eğitim personeli ve 9 bin 565 öğrencinin hayatlarını kaybettiği ve binlercesinin de yaralandığı belirtiliyor.

7 Ekim'den önce de İsrail saldırıları ve ablukası sebebiyle bölgedeki eğitim şartları oldukça zorluydu.

Ancak 7 Ekim'den bu yana süren saldırılar bölgeyi eğitim altyapısından da fiilen mahrum bıraktı.

Halihazırda bölgedeki okullar, evlerinden edilen sivillerin sığınması için kullanılıyor.

İsrail ordusu ise bölgede sivillerin sığındığı okulları doğrudan bombalıyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri