Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye'de 200 bin kişi günlerdir aç, susuz ve ateş altında

İsrail işgal güçleri Gazze Şeridi'nin kuzeyinde dış dünyayla bağlantısını kestiği Cebaliye'yi yerle bir etmeyi sürdürüyor.

Sivil savunma ekiplerinin Cebaliye'de İsrail saldırılarında ölenlerin cenazelerinin enkaz altında kaldığını açıklaması ve 200.000 kişi için yapılan kıtlık uyarılarının ortasında, İsrail işgal güçleri Gazze'nin kuzeyini bombalamaya devam etti.

Gazze'deki Sivil Savunma, Cebaliye'deki onlarca cenazeyi enkaz altından çıkaramadıklarını açıkladı ve “Cebaliye yok ediliyor ve sistematik ölüme maruz bırakılıyor” dedi.

Sivil Savunma, Cebaliye kampında 200.000 Filistinlinin 12. gün üst üste aç, susuz ve ilaçsız kaldığını söyledi.

Açıklamada, “İsrail ordusu 12 gündür yoğun bir şekilde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki binaları ve altyapıyı bombalıyor” ifadeleri kullanıldı.

Gazze'nin kuzeyinde yaşanan son gelişmeler, İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'te başlayan imha savaşının bir parçası olarak yürüttüğü etnik temizlik operasyonunun gölgesinde gerçekleşiyor.

İsrail işgal güçleri Cebaliye'de girdikleri mahallelerde Filistinlilerin evlerini ve barınabilecekleri diğer birçok noktayı ya patlayıcılarla havaya uçuruyor ya da ateşe veriyor.

Üçüncü kara operasyonu

İsrail ordusu 6 Ekim'de Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yeni bir askeri operasyon başlatarak Cebaliye bölgesini kuşatma altına aldı ve bölge sakinlerinin sadece Selahaddin caddesini kullanarak bölgeden çıkmasını emretti.

Ancak bugün Cebaliye'ye tüm giriş ve çıkışlar İsrail işgal güçlerince kapatılmış durumda.

Bu, 7 Ekim 2023'te Gazze'ye yönelik soykırım savaşının başlamasından bu yana İsrail ordusu tarafından Cebaliye kampında gerçekleştirilen üçüncü kara operasyonu.

ABD'nin desteğiyle İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırım savaşı 141,000'den fazla insanın ölümüne ya da yaralanmasına ve 10,000'den fazla insanın da kaybolmasına neden olurken, büyük bir yıkım ve kıtlığa neden oldu.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri