Haiti'deki saldırıda 3 misyoner öldürüldü, ABD alarma geçti

Karayiplerdeki ada ülkesi Haiti'de düzenlenen saldırıda 3 misyonerin öldürüldüğü bildirildi.

Haiti'deki çete saldırılarında son olarak ikisi Amerikan vatandaşı üç misyoner öldürüldü.

21 yaşındaki Natalie Lloyd, 23 yaşındaki eşi David Lloyd ve 20 yaşındaki Haitili Jude Montis, bir kiliseden çıkarken silahlı kişiler tarafından pusuya düşürüldü.

İki Amerikan vatandaşının ölümü, Natalie'nin babası Missouri Eyaleti Temsilciler Meclisi üyesi Ben Baker tarafından doğrulandı.

Öldürülen üç kişi Haiti'de Hıristiyan bir misyoner kuruluş bünyesinde çalışıyordu.

ABD alarma geçti

ABD, Haiti'deki misyonerleri hedef alan saldırının ardından alarma geçerek ülkeye silahlı güç konuşlandırma planlarına hız verdi.

Joe Biden yönetimi, üç misyonerin öldürülmesinin ardından Kenya liderliğindeki bir güvenlik gücünün Haiti'ye hızla konuşlandırılması çağrısında bulundu.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Cuma günü yaptığı açıklamada "Haiti'deki güvenlik durumu bekleyemez" dedi.

Biden geçtiğimiz gün ağırladığı Kenya Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto ile Haiti'deki gelişmeleri de görüşmüştü.

Ruto Cuma günü BBC'ye verdiği bir mülakatta misyonerlere saldırılar gibi olayların, ülkesinin ülkeye kuvvet konuşlandırmasının nedenlerinden biri olduğunu vurguladı:

"İnsanlarımızı kaybetmemeliyiz. Misyonerleri kaybetmemeliyiz. Haiti'de güvenlik sorumluluğunun ortak bir sorumluluk olduğunu çok iyi bilerek bu kararı almamızın nedeni budur. Bunu daha fazla insanın hayatını çetelere kaptırmasını önlemek ve durdurmak için yapıyoruz."

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri