'Halep'te yaralılar ölüme terk edildi'

Halepli bir öğretmen, Suriye ordusunun hava saldırıları ile yıkılan binaların enkazları altında kalan sivilleri kurtarmanın imkansız olduğunu söylüyor.

Suriye'de, uzun süre muhaliflerin kontrolünde olan ve rejim güçlerinin yüzde 90'dan fazlasını geri aldığı Doğu Halep'te yaşayan bir öğretmen, rejim güçlerinin hava saldırılarının ve kuşatmanın gölgesinde sivillerin korkutucu yaşam koşullarını BBC'ye anlattı.

İngilizce öğretmeni Abdülkafi Alhamado, yoğun hava saldırılarında çok sayıda sivilin öldüğü ve yaralandığını söyledi.

Doğu Halep'teki durumu 'kıyamete" benzeten Alhamado, hava saldırıları sonrası yıkılan binaların enkazından insanları kurtarmanın imkansız olduğunu, ellerinde yaralıları tedavi edecek hiçbir şey olmadığını belirtti.

Alhamado, "Bombalar her yerde. İnsanlar esasında ne yaptıklarını bilmeden sadece sağa sola koşturuyor. Sokaklarda yaralanıyorlar ve kimse onlara yardım edemiyor" dedi ve ekledi:

'47'si çocuk 415 sivil hayatını kaybetti'

Muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise rejim güçlerinin ilerleyişi sırasında 47'si çocuk olmak üzere 415 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Suriye rejiminin son dört haftadaki ilerleyişi sırasında 47'si çocuk 415 sivilin öldüğü bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri