Hamas Batı Şeria'daki bombalı araç saldırılarını üstlendi

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları geçtiğimiz gün Batı Şeria'da düzenlenen saldırıların sorumluluğunu üstlendi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, 30 Ağustos Cuma günü İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın El Halil kenti yakınlarında bulunan iki Yahudi yerleşimine yönelik saldırının sorumluluğunu üstlendi.

30 Ağustos günü akşam saatlerinde Batı Şeria'daki Gush Etzion ve Karmi Tzur Yahudi yerleşimlerinde bomba yüklü araçlarla saldırı gerçekleştirilmişti.

İsrail yönetimi saldırıda biri rütbeli olmak üzere 3 askerin yaralandığını ifade etmişti.

Bugün Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada saldırıların sorumluluğu üstlenildi.

Açıklamada saldırıların Muhammed İhsan Mareka ve Zuhdi Nidal Ebu Afife isimli iki Kassam Tugayları mensubu tarafından gerçekleştirildiği ve saldırıyı gerçekleştiren savaşçıların hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

Açıklama şu ifadelerle devam etti:

"Her iki şehidin de eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği bu kahraman operasyonlarda, Şehit Muhammed Mareka, Gush Etzion yerleşim birimindeki bir benzin istasyonunda patlayıcı yüklü aracı infilak ettirerek düşman askerlerini buraya çekmeyi başarmıştır. Ardından, gelen düşman kuvvetlerine saldırarak ölü ve yaralılara yol açmıştır. Bunlar arasında düşmanın Gush Etzion Tabur Komutanı Gal Ritch de bulunmaktadır.

Şehit Zuhdi Ebu Afife ise, yerleşim birimindeki bir güvenlik görevlisini araçla ezerek Karmi Tzur yerleşim birimine girmiş ve bir grup Siyonist yerleşimciye ateş açtıktan sonra aracını yerleşim biriminin içinde patlatmıştır."

Kassam Tugayları açıklamasında bölgedeki saldırıların devam edeceğine vurgu yapıldı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri