Hamas ile El Fetih Çin'de bir araya gelecek

Filistinli gruplardan Hamas ve El Fetih'in Çin'in başkenti Pekin'de bir görüşme gerçekleştireceği bildirildi.

Yetkililer Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, Filistinli gruplar Hamas ve El Fetih'ten üst düzey yetkililerin bu ay Pekin'de yeni bir uzlaşma girişimi için bir araya gelmeyi kabul ettiklerini söyledi.

El Fetih kaynakları, Hamas heyetine İsmail Heniye'nin başkanlık edeceğini, El Fetih'i ise başkan yardımcısı Mahmud Alul'un temsil edeceğini belirtti.

Hamas konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Çin Nisan ayında El Fetih ve Hamas'ı ağırlamış ancak Haziran ayında yapılması planlanan toplantı ertelenmişti.

El Fetih Merkez Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Saydam'a göre temsilciler 20 Temmuz ve 21 Temmuz tarihlerinde Pekin'de Çinli yetkililerle bir araya gelecek. Saydam bundan önce iki grubun bir araya gelebileceğini de sözlerine ekledi. Saydam'a göre amaç, "geçmiş anlaşmalara bağlılık ve bir sonraki aşamada Filistinli gruplar arasında bir ilişki üzerinde anlaşmaya vararak bölünmüşlük halini sona erdirmek."

Bir başka El Fetih yöneticisi de resmi gündem başlamadan önce Pekin'de ortak bir El Fetih-Hamas toplantısı yapılabileceğini belirtti.

2007 yılından bu yana Hamas Gazze'yi, El Fetih ise Batı Şeria'yı kontrol ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri