Hamas'ın Lübnan lideri İsrail saldırısında hayatını kaybetti

Hamas'ın Lübnan'daki lideri olan Fetih Şerif Ebu'l Emin'in İsrail tarafından düzenlenen saldırıda yaşamını yitirdiği bildirildi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Pazartesi günü, hareketin Lübnan'daki lideri ve yurt dışındaki liderlik kadrosunun bir üyesi olan Fetih Şerif Ebu'l Emin'in İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırı, Ebu'l Emin'in Lübnan'ın güneyindeki el-Bus mülteci kampında bulunan evini hedef aldı. Saldırıda Ebu'l Emin'in eşi ve iki oğlu da yaşamını yitirdi.

Hamas'tan yapılan açıklamada "şehit lider Fetih Şerif Ebu'l Emin'in, eşinin ve iki oğlunun yasını tutuyoruz." denildi.

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana Lübnan'daki çok sayıda Hamas yetkilisine suikast düzenledi. Bunların en önemlisi, hareketin lider yardımcısı Salih el Aruri'nin 2 Ocak'ta Beyrut'un güney banliyölerinde bir insansız hava aracı saldırısında hedef alınmasıydı.

FHKC liderlerine suikast

Öte yandan, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) Lübnan'daki bazı liderleri de İsrail saldırısında hayatını kaybetti.

Pazartesi günü sabah saatlerinde İsrail ordusu Beyrut'un Kula bölgesine bir hava saldırısı düzenledi.

FHKC tarafından yapılan açıklamada saldırıda FHKC mensubu Abdurrahman Abdulâl'in yanı sıra, FHKC siyasi büro üyesi ve askeri ve güvenlik bölümü lideri Muhammed Abdulâl ve FHKC'nin askeri kanat üyesi ve Lübnan'daki askeri komutanı Imad Udeh'in de yaşamını yitirdiği belirtildi.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri