Hamas'tan Hizbullah'a övgü

İsrail'in cuma günü en üst düzey Hizbullah komutanlarını hedef alması sonrası örgüt "İsrail'e karşı savaşın yeni bir aşamaya geçtiğini" ifade etmişti.

Hamas Pazar günü yaptığı açıklamada, İran'a bağlı Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine yeni roket saldırıları düzenlemesinin ardından örgüte övgüde bulunurken, sınır ötesi çatışmaların tırmanması bölgede geniş kapsamlı bir savaşa dair endişeleri de arttırdı.

Filistinli gruptan yapılan açıklamada, "Hamas, Lübnan'daki direniş savaşçılarını Siyonist savaş makinesine karşı gösterdikleri direnç ve cesaret ile Filistin halkını ve onların Gazze ve Batı Şeria'daki direnişini desteklemek için savaşmaya devam etme kararlılıklarından dolayı selamlıyor" denildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından paylaşılan bir görselde ise İsrail saldırılarında ölen Hizbullah komutanlarının fotoğrafları "Kudüs Yolunda Şehit Olanlar" başlığıyla servis edildi.

Öte yandan Hizbullah'ın iki numaralı ismi Naim Kasım'ın yaptığı açıklamada örgütün "İsrail ile savaşta yeni bir aşamaya geçtiği" ifade edildi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri