Hamas'tan İran'ın füze saldırılarına övgü

İran, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da dahil olmak üzere üst düzey müttefiklerini öldüren İsrail saldırılarının ardından misilleme sözü vermişti.

Hamas Salı günü yaptığı açıklamada İran'ın Hamas lideri İsmail Heniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilforuşan'ın ölümlerinin intikamını almak üzere gerçekleştirdiği “kahramanca” füze saldırılarını övgüde bulundu.

Grup, “İşgalcilerin bölge halklarına karşı devam eden suçlarına yanıt olarak ve ulusumuzun kahraman şehitlerinin kanlarına karşılık İran Devrim Muhafızları tarafından işgal altındaki topraklarımızın geniş alanlarına gerçekleştirilen kahramanca füze saldırısını kutluyoruz” dedi.

İran, İsrail'in Hizbullah'a karşı yürüttüğü operasyona misilleme olarak Salı günü İsrail'e yaklaşık 200 adet balistik füze fırlatmış, İsrail de İran'a “acı bir karşılık” verme sözü vermişti.

İran, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da dahil olmak üzere üst düzey müttefiklerini öldüren İsrail saldırılarının ardından misilleme sözü vermişti.

İran Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada saldırının İsrail'in Temmuz ayında Tahran'da Hamas'ın eski lideri İsmail Heniye'ye düzenlediği suikasta da bir yanıt olduğu belirtildi.

Öte yandan İran'dan fırlatılan füzelerden bazıları ABD, İsrail ve Ürdün tarafından düşürüldü. Ancak çok sayıda füze İsrail'in farklı bölgelerine düştü.

Füze saldırısında şu ana kadar ölen İsrailli bildirilmedi. Yerel kaynaklar İran'a ait bir füzenin yakıt tankının üzerine düşmesi sonucu Batı Şeria'nın Eriha kentinde Gazze doğumlu bir Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri