Hamas tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, İsrailli rehine Şiri Bibas'ın kalıntılarının, tutulduğu yerin İsrail hava saldırısıyla vurulmasının ardından cesedinin parçalandığını ve görünüşe göre aynı yerdeki diğer kurbanların kalıntılarıyla iç içe girdiğini belirtti.
İsrail ordusu Cuma günü yaptığı açıklamada Hamas tarafından serbest bırakılan cesetlerden birinin Gazze'de tutulan rehinelerden hiçbirine ait olmadığını iddia etti ve Hamas'ı ateşkesi ihlal etmekle suçladı.
Şiri Bibas'a ait olduğu ifade edilen üçüncü cesedin herhangi bir rehineyle eşleşmediği ve kimliğinin tespit edilemediği ileri sürüldü.
Hamas söz konusu suçlamaları reddederek Şiri Bibas'ın kalıntılarının diğer kurbanlarınki ile karıştığını ifade etti. Hareket ayrıca Bibas'ın ölümünden Netanyahu'nın bizzat sorumlu olduğunu da ekledi.
Bibas ailesi 7 Ekim 2023'teki saldırıda rehin alınmış, Kasım 2023'te İsrail tarafından Gazze'ye düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü.
Kaynak: Mepa News