Hasan Nasrallah nereye gömülecek?

İsrail saldırısında ölen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın cenaze töreni çeşitli spekülasyonlara neden oldu.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah Cuma günü İsrail'in Beyrut banliyölerine düzenlediği saldırıda beraberindeki çok sayıda yetkili isimle birlikte ölmüştü.

Bazı Iraklı kaynaklar Nasrallah'ın cesedinin Beyrut'taki cenaze töreninin ardından Kerbela'da defnedilmek üzere Irak'a nakledileceğini iddia ederken Hizbullah yetkilileri bu iddiayı yalanladı.

Hizbullah'a yakın kaynaklar Nasrallah için Irak'ta bir cenaze töreni yapılmayacağını söyledi.

Yetkililer cenaze ve defin töreninin Lübnan'da yapılmasının planlandığını ancak tarihin henüz belirlenmediğini söylediler.

Nasrallah'ın cenaze törenine önde gelen üst düzey isimlerin katılması beklendiğinden, bu konu muhtemelen güvenlik durumu düzelene kadar ertelenecek.

Bazı Arap kaynaklar ise Hasan Nasrallah'ın cenaze töreninin Pazartesi günü yapılacağını ileri sürdü.

Nasrallah'ın ölümü sonrası cenaze süreci birçok spekülasyona neden oldu. Tüm bunlarla birlikte Lübnanlı isimler Nasrallah'ın cesedinin Lübnan'da kalacağını kesin bir dille ifade ediyorlar.

Lübnanlı kaynaklar cenaze töreninin yeri ve zamanıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri