Hasan Saklanan'ın cenazesi Türkiye'ye getiriliyor

Kudüs'te İsrail polisi tarafından vurularak hayatını kaybeden Hasan Saklanan'ın cenazesinin Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğince teslim alındığı belirtildi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde İsrail polisinin öldürdüğü 34 yaşındaki imam Hasan Saklanan'ın cenazesi, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği yetkilileri tarafından teslim alındı.

İsrail güçleri yürüttükleri soruşturmayı tamamladıktan sonra Hasan Saklanan'ın cenazesini Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ne teslim etti.

Ürdün üzerinden Türkiye’ye getirilecek olan cenazenin yarın sabaha karşı hava yoluyla Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Süreç

28 Nisan’da izinli olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kafilesi ile Kudüs’e giden Hasan Saklanan 30 Nisan'da Eski Şehir bölgesinde bir İsrail polisine düzenlediği bıçaklı saldırı esnasında vurularak hayatını kaybetmişti. İsrai polisi ise saldırıdan boynuna aldığı yaralarla kurtulmuştu.

Hasan Saklanan'ın cenazesinin Türkiye'ye getirildikten sonra cenaze namazının nerede kılınacağı ve Saklanan'ın hangi mezarlığa defnedileceğiyle ilgili bir bilgi ise paylaşılmadı.

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri