Hindistan: Bangladeş'te yaşananlardan endişeliyiz

Hindistan yönetimi, Bangladeş'te yaşanan olaylardan endişe duyduklarını belirtti.

Hindistan Dışişleri Bakanı Salı günü parlamentoda yaptığı açıklamada, Bangladeş'te yaşananlardan "kanun ve düzen gözle görülür bir şekilde yeniden tesis edilene kadar derin endişe duyduğunu" söyledi.

Dışişleri Bakanı S. Jaishankar, Hasina'nın Pazartesi günü protestocuların sarayına saldırması üzerine kaçtığı Hindistan'da olduğunu da teyit etti.

Jaishankar, "Son 24 saat içinde Dakka'daki yetkililerle de düzenli olarak temas halindeydik." diye de ekledi.

Jaishankar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anladığımız kadarıyla Başbakan Şeyh Hasina, güvenlik kurumlarının liderleriyle yaptığı toplantının ardından istifa etme kararı aldı. Çok kısa bir süre içinde Hindistan'a gelmek için onay istedi. Aynı anda Bangladeş makamlarından uçuş izni için bir talep aldık. Kendisi dün akşam Delhi'ye ulaştı."

Jaishankar ayrıca "Sınır koruma güçlerimize de bu karmaşık durum karşısında son derece dikkatli olmaları talimatı verildi." dedi.

Hasina'nın Hindistan ile yakın ilişkileri bulunuyordu.

Hasina Pazartesi günü Bangladeş'ten helikopterle Hindistan'a kaçmış ve Yeni Delhi yakınlarındaki bir askeri hava üssüne ulaşmıştı.

Üst düzey bir kaynak Hasina'nın Londra'ya geçmek istediğini ancak İngiliz hükümetinin henüz bu isteği kabul etmediğini vurguladı.

Hindistan ile Bangladeş arasında yaklaşık 4 bin kilometrelik bir sınır bulunuyor.

Bangladeş 1971 yılında Hindistan'ın destek olduğu bir bağımsızlık savaşıyla Pakistan'dan ayrılmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri