Hindistan'daki bir dini etkinlikte en az 97 kişi ezilerek öldü

Kuzeydeki Jodhpur kentinde bulunan bir tepedeki tapınakta 2008 yılında meydana gelen izdihamda yaklaşık 224 kişi ölmüş, 400'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Yetkililer, Salı günü Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde dini bir etkinlikte meydana gelen izdihamda yaklaşık 97 kişinin öldüğünü açıkladı.

İzdiham, ulusal başkent Yeni Delhi'nin yaklaşık 200 kilometre güneydoğusundaki Hathras bölgesindeki bir köyde meydana geldi.

Bölge polis sözcüsü Manish Chikara Reuters'a telefonla yaptığı açıklamada, "Şu anda kesin sayıyı veremem ama yaklaşık 60 kişi… ve sayının artma ihtimali var" dedi.

Bir hükümet yetkilisi, Hindistan'ın kuzeyindeki bir Hindu dini etkinliğinde yaklaşık 100 kişinin ezilerek öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde yerel bir hastanenin dışında yere yığılmış cesetler görülüyor.

Eyalet Başbakanı Yogi Adityanath olayla ilgili soruşturma başlatılmasını emretti.

X'te "İlgili yetkililere yardım ve kurtarma operasyonlarını savaş temelinde yürütmeleri ve yaralılara uygun tedavi sağlamaları için talimatlar verildi" diye yazdı.

Hindistan'da büyük dini festivaller sırasında ibadet yerlerinde ölümcül kazalar ender rastlanan bir durum değil.

2016 yılında Hinduların yeni yılını kutlayan bir tapınakta yasaklanmış bir havai fişek gösterisinin neden olduğu büyük bir patlamanın ardından en az 112 kişi hayatını kaybetmişti.

Patlama sonucunda beton binalar yerle bir olmuş ve binlerce kişinin toplandığı Kerala eyaletindeki bir tapınak kompleksinde yangın çıkmıştı.

2013 yılında Madhya Pradeş'teki bir tapınağın yakınındaki bir köprüde yaşanan izdihamda 115 Hindu hayatını kaybetmişti.

Bölgede 400.000 kadar insan toplanmış ve köprünün çökmek üzere olduğuna dair bir söylentinin yayılmasının ardından izdiham meydana gelmişti.

Kuzeydeki Jodhpur kentinde bulunan bir tepedeki tapınakta 2008 yılında meydana gelen izdihamda yaklaşık 224 kişi ölmüş, 400'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri