Hizbullah: Tel Aviv'deki Mossad merkezini balistik füze ile hedef aldık

Hizbullah, hedef alınan Mossad karargahının “liderlere suikast düzenlemekten ve iletişim cihazlarını patlatmaktan sorumlu” olduğunu ileri sürdü.

Lübnan Hizbullahı, Tel Aviv'in kırsalındaki Mossad karargahını Kader 1 balistik füzesiyle hedef aldığını açıklarken, İsrail ordu radyosu da Lübnan'dan Tel Aviv'e ateşlenen bir füzenin havada engellendiğini duyurdu.

Hizbullah, hedef alınan Mossad karargahının “liderlere suikast düzenlemekten ve iletişim cihazlarını patlatmaktan sorumlu” olduğunu ileri sürdü.

İsrail medyada Hizbullah tarafından ateşlenen orta menzilli balistik füzenin havada durdurulmasından önce Tel Aviv'de siren seslerinin yankılandığını ve insanların sığınaklara kaçtığını belirtti.

Söz konusu saldırıda herhangi bir yaralanma rapor edilmedi.

Yerel kaynaklar Tel Aviv'de herhangi bir olağan dışı durumun olmadığını, hayatın olağan akışında devam ettiğini aktarıldı.

Söz konusu saldırı İsrail'in Hizbullah'ın çatışma sürecine dahil olduğu 8 Ekim'den bu yana Lübnan'a yönelik en ağır ve en geniş kapsamlı saldırılarının üçüncü gününde meydana geldi.

Tel Aviv'in hedef alınmış olması, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırılarının menzilini 100 kilometreden fazla genişlettiği anlamına geliyor.

Son günlerde Hizbullah'ın İsrail'e yönelik roket saldırıları Lübnan sınırına 20 ila 60 kilometre mesafedeki Safed, Akka ve Hayfa şehirlerine kadar ulaştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre, İsrail'in Lübnan'a yönelik devam eden saldırılarının üçüncü gününde 50'si çocuk, 94'ü kadın olmak üzere 558 kişi hayatını kaybetti, 1.835 kişi de yaralandı.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri