Hizbullah üst düzey askeri lideri Fuad Şükür'ün ölümünü doğruladı

Hizbullah'ın üst düzey askeri isimlerinden Fuad Şükür'ün İsrail tarafından Beyrut'ta düzenlenen saldırıda öldüğü bildirildi.

İsrail, 30 Temmuz Salı günü akşam saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın üst düzey bir ismini hedef aldı.

Saldırıda vurulan bina harabeye dönerken, saldırıda toplam 7 kişinin öldüğü belirtildi.

Hedef alınan isim Hizbullah'ın üst düzey liderlerinden Hacı Muhsin lakaplı Fuad Şükür'dü.

Fuad Şükür'ün cesedine dün akşam saatlerinde ulaşıldı.

Cesedin enkazdan çıkarılmasının ardından Hizbullah ölümü resmi olarak açıkladı.

Fuad Şükür kimdir?

1962 yılında Lübnan'ın Baalbek bölgesine bağlı Nebi Şit köyünde doğdu.

İran'da askeri eğitim gören Fuad Şükür Hizbullah'ın kurucuları arasında gösteriliyordu. Grubun kurulduğu dönemden itibaren önemli bir askeri lider olan Fuad Şükür'ün başına 1983 Beyrut saldırısı sebebiyle ABD tarafından ödül konuldu.

İmad Muğniye ve Mustafa Bedreddin gibi Hizbullah komutanlarıyla birlikte çalışan Fuad Şükür, Suriye'de 2011 yılında başlayan savaşta da Esed rejimi saflarında yer aldı. On binlerce Suriyeli sivili katleden Şii milis güçleri komuta etti.

Şükür, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın askeri danışmanı pozisyonundaydı ve Hizbullah'ın en üst düzey askeri lideri olarak öne çıkıyordu.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri