Hizbullah'ın iki numaralı ismi: İsrail ile tek çözüm ateşkes

Hizbullah'ın iki numaralı ismi Naim Kasım, bölgede yaşanan son gelişmelere dair açıklamada bulundu.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım'in yeni bir video mesajı yayınlandı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın 27 Eylül günü bir İsrail saldırısında ölmesinden bu yana grup adına resmi açıklamaları Naim Kasım yapıyordu.

Söz konusu açıklama Naim Kasım'ın 27 Eylül'den bu yana yaptığı üçüncü açıklama oldu.

Kasım açıklamasında bölgede süren çatışmalara ve İsrail'e yönelik saldırılara değindi.

"İsrail'i yeneceklerini ve topraklarından kovacaklarını" söyleyen Kasım, İsrail'in bölge ve dünya için gerçek bir tehlike teşkil ettiğini, Arap topraklarını ele geçirmeye çalıştığını ileri sürdü.

Lübnan'ı Filistin'den ayırmanın mümkün olmadığını ifade ederek ABD'yi de eleştiren Kasım, "Amerika büyük şeytandır. Yeni bir Ortadoğu istiyorlar. İsrail, büyük şeytanın projesinin silahlı ve mücrim koludur. İsrail de şimdi benzer şekilde yeni bir Ortadoğu istediğini söylüyor. Yeni bir Ortadoğu tehlikesiyle karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

Lübnan'ın İsrail'in yayılmacı projesinin bir parçası olduğunu vurgulayan Kasım, Filistinlileri desteklemeyi sürdüklerini söyleyerek "Eğer biz İsrail'e karşı durmazsak, İsrail istediğini alacaktır." dedi.

Kasım "Biz ölümden korkmuyoruz. Düşman iflas etmiştir. Şimdi de Lübnan ordusu askerlerini ve barış gücü askerlerini öldürmeye başladılar. Bugün de kiliselere, camilere ve insani yardım konvoylarına saldırıyorlar." ifadelerini kullandı.

Kasım sözlerine şöyle devam etti:

"17 Eylül ve çağrı cihazı patlamaları İsrail'in Lübnan ile yeni çatışmasının ilk aşamasıydı. O tarihten bu yana yeni bir aşamaya girdik: İsrail'in Lübnan'a karşı saldırganlığı aşaması. Artık Gazze için bir destek cephesi değiliz. Savaş Lübnan'a karşı bir savaş haline geldi.

Bir hafta önce düşmanın canını yakmaya karar verdik. Hasan Nasrallah'ın istediği gibi Hayfa ve Hayfa'nın ötesini hedef aldık. Ayrıca Tel Aviv'i de hedef aldık. Geçtiğimiz Pazar günü İsrail 100 kayıp verdiğini kabul etti. Her yerde uyarı sirenleri çaldı, insanlar sığınaklara koştu, Ben Gurion Havalimanı kapandı. Ve bu devam edecek. İsrail tüm Lübnan'ı hedef aldığına göre, bizim de tüm İsrail'i hedef alma hakkımız var."

"Tek çözüm ateşkes"

Nasim Kasım, İsrail ile tek çözüm yolunun ateşkes olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İsrail'e söylüyorum, tek çözüm ateşkestir, başka bir şey değil. Eğer ateş etmeye devam etmek istiyorlarsa, biz de ateş etmeye devam edeceğiz. Yerleşimciler ancak ateşkesle evlerine dönebilirler. İsraillilere şunu söylüyorum, liderlerinize ve onların bizim kabiliyetlerimiz hakkında söylediklerine inanmayın."

Hizbullah'ın tüm saldırılara rağmen halen güçlü bir konumda olduğunu savunan Naim Kasım, sahadaki güçlerini yeniden kazandıklarını ve kadrolarını yenilediklerini belirterek, öldürülen her lider ismin yerine yenisinin geçtiğini vurguladı.

Kasım, İsrail saldırıları sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan Lübnanlılara da seslenerek, çatışmanın ardından yerlerine geri döneceklerini ve evlerini yeniden inşa edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri