Hizbullah'ın Lübnan'dan fırlattığı roket Ürdün'e düştü

Ürdün füzenin kendi topraklarına düşmesinin ardından hava savunma sistemlerinin teyakkuzda olduğunu açıkladı.

Ürdün ordusu Cumartesi akşamı Lübnan'ın güneyinden ateşlenen bir roketin başkent Amman'ın güneydoğusundaki Muvakar'da boş bir araziye düştüğünü ve herhangi bir yaralanmaya yol açmadığını duyurdu.

Füzenin Hizbullah tarafından İsrail'e karşı ateşlendiği belirtiliyor.

Ordu, internet sitesinden yaptığı açıklamada, füzenin düşmesi sonucunda herhangi bir maddi ya da beşeri zararın meydana gelmediğini belirtirken, ilgili ekiplerin bölgeye hareket ettiğini söyledi.

Açıklamada “Hava savunma sistemleri Ürdün hava sahasına girmeye çalışan diğer füze ya da insansız hava araçlarına karşı koyacaktır” denildi.

İran'a bağlı Hizbullah Cumartesi günü öğleden sonra Hasan Nasrallah'ın Cuma akşamı Beyrut'ta uğradığı İsrail saldırısında öldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu 23 Eylül'den bu yana, Lübnan'daki Hizbullah yöneticilerine ve mevzilerine yönelik en kapsamlı saldırılarını gerçekleştiriyor.

İsrail'in söz konusu tarihten bu yana Lübnan'ın güneyi başta olmak üzere bu ülke topraklarına yönelik saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 783 kişi öldü, 2.312 kişi de yaralandı.

Son olarak Hasan Nasrallah'ın hedef alındığı saldırıda yaklaşık 300 sivilin ölmüş olabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri